Ons verhaal

Waar het allemaal begon..

In November 2020 werd onze drieling geboren. Ik, Nomi, moeder van 4 kids, werd in één klap ervaringsdeskundige op het gebied van premature en dysmature babytjes. Onze survival drieling is geboren met 33 weken. Wij wisten al dat ze eerder zouden komen – dat het prematuur kindjes zouden zijn. Wij konden ons dus enigszins voorbereiden op de rollercoaster die ging komen. Onze wereld stond op z’n kop. Wat waren ze klein en kwetsbaar.

Ik vond het fijn om nette en goede prematuur kleertjes te ontvangen van lieve mensen die ons wilde helpen. Iedereen was zo begaan met ons. Dit gebaar geef ik graag door aan ouders en hun kleine wonder(tjes) op de NICU, door het geven van een Survival Kidt: een startpakket tweedehands nette en kwalitatief goede prematuurkleertjes maat 44. 

Onze missie & visie

Het is onze missie om ouders van te vroeg geboren baby’s op de NICU een steuntje in de rug te bieden, door het geven van een Survival Kidt. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe ontzettend kwetsbaar deze periode voelt, wil ik die ouders een beetje ontzorgen. De instabiele en onzekere momenten voor hen verzachten (ook als is het maar een inimini beetje).

Ronald McDonald huizen

In de toekomst wil ik dit initiatief uitrollen naar alle Ronald McDonald huizen in Nederland.

Inhoud Survival Kidt

Naast prematuurkleertjes wil ik Survival Kidt ook uit gaan breiden naar een échte kit. Te denken aan een notitieboekje, een thuisbezorgd-bon, een tijdschrift en nog veel meer leuke ideeen. Zo krijgen ouders tussen de hectiek door, ook nog een klein beetje tijd voor zichzelf. 

Reacties van ouders

“Geweldig initiatief”

“Dit soort kleine dingen zijn zo fijn in de heftige NICU dagen, weken, maanden, nu zelfs.”

“Dankjewel voor de goede zorgen”

“Wat een mooie actie heb jij opgezet. Wij hebben gisteren ons pakketje opgehaald en zijn er ontzettend blij mee. Dankjewel voor de goede zorgen.”

“Prachtig initiatief”

“Heel dankbaar voor het bestaan van Survival Kidt. Ik benaderde hen nadat mijn nichtje met nog geen 34 weken geboren werd. Mijn broertje en xijn vriendin zijn erg blij met het pakketje. Heel mooi dat dit bestaat.”

"Bedankt voor de goede zorgen!"

“Wat een mooie actie heb jij opgezet. Wij hebben gisteren ons pakketje opgehaald en zijn er ontzettend blij mee! Dankjewel voor de goede zorgen.”

"Echt een supermooi initiatief"

“Vandaag een super leuk pakketje binnen gekregen van Survival Kidt. Echt een super mooi initiatief.”