Wat we doen

Prematuur kleertjes voor de eerste week

Door het geven van een Survival Kidt (een startpakket tweedehands nette en kwalitatief goede prematuurkleertjes maat 44) kunnen papa, mama en hun kleine Survival Kid in ieder geval de eerste week vooruit wanneer hun kleine spruit voor het eerst kleertjes aan mag.

Survival kidt

Tweede leven voor prematuur kleding

Vanuit heel Nederland verzamelen wij prematuur kleertjes van ouders waarvan de kleine strijdertjes de kleertjes niet meer nodig hebben. Prematuur kleding is vaak maar kort gedragen; zo goed als nieuw en niet altijd in de dichtstbijzijnde winkel te koop. Wij proberen om de kleertjes zo lang mogelijk te kunnen dragen voor een zo duurzaam mogelijk effect. Want waarom veel nieuws kopen als er nog zoveel moois is?

Door een setje kinderkleding een tweede leven te geven besparen we gemiddeld 73% op CO2, chemicaliën en water (bron: Circle Economy)

Op te halen bij de receptie van het Ronald McDonald Huis

Op de gastenkamers van het Ronald McDonald Huis Zuidoost Brabant liggen vouchers waarmee je de Survival Kidt gratis kunt ophalen bij de receptie. Kies een mooi pakketje naar keuze uit en de kleding is direct draagbaar bij jouw kleintje!

Reacties van ouders

“Geweldig initiatief”

“Dit soort kleine dingen zijn zo fijn in de heftige NICU dagen, weken, maanden, nu zelfs.”

“Dankjewel voor de goede zorgen”

“Wat een mooie actie heb jij opgezet. Wij hebben gisteren ons pakketje opgehaald en zijn er ontzettend blij mee. Dankjewel voor de goede zorgen.”

“Prachtig initiatief”

“Heel dankbaar voor het bestaan van Survival Kidt. Ik benaderde hen nadat mijn nichtje met nog geen 34 weken geboren werd. Mijn broertje en xijn vriendin zijn erg blij met het pakketje. Heel mooi dat dit bestaat.”

"Bedankt voor de goede zorgen!"

“Wat een mooie actie heb jij opgezet. Wij hebben gisteren ons pakketje opgehaald en zijn er ontzettend blij mee! Dankjewel voor de goede zorgen.”

"Echt een supermooi initiatief"

“Vandaag een super leuk pakketje binnen gekregen van Survival Kidt. Echt een super mooi initiatief.”